50 plus voetbal 6x6

50 plus voetbal 6x6

Inleiding

Veteranen 50 plus voetbal 6x6
Een vrij nieuwe tak van voetbal om ervoor te zorgen dat de ''ouderen'' veteranen weer gaan voetballen. Officieel behoor je vanaf de 30 jaar tot het veteranen voetbal. De veteranen van +/- 50 jaar, komen dan dus ook te spelen tegen de veteranen van 30 jaar. Dit levert een enorm groot verschil op het gebied van niveau. Wat uiteindelijk concludeert tot 50+ veteranen die stoppen met voetballen.

Natuurlijk heb je de optie Walking Football nog, maar daar ligt het probleem vaak, dat deze competitie doordeweeks gespeeld wordt. En 50 plussers zijn natuurlijk nog niet gepensioneerd en werken gewoon door de weeks. Tevens is het niveau van Walking Football een stuk lager dan het 6x6 voetbal. Het 6x6 voetbal kun je vergelijken met zaalvoetbal.

Om dit probleem te verhelpen is het veteranen 50 plus voetbal 6x6 ontstaan. Zij spelen competitie op de zaterdagmiddag en kunnen daarbij gewoon blijven werken tot hun pensioen. Het veteranen 50 plus voetbal 6x6 is dus een tussenstap tussen het normale veteranen voetbal (vanaf 30 jaar) en de Walking Football. De regels van het 50 plus voetbal 6x6 zijn te vergelijken met zaalvoetbal, een intensieve vorm van voetbal dus!

Aanbod

O.a. Peter Hanssen van RKSV Braakhuizen is begonnen om deze competitie op te zetten in de regio Brabant. Vorig jaar februari hebben zij enkele wedstrijden van het veteranen 50 plus 6x6 voetbal gespeeld met o.a. RKSV Gerwen, DBS/Unitas en try-outs gespeeld met Oirschot Vooruit en Spoordonkse Boys. 

Eenmaal bekend met deze vorm van voetbal, werd iedereen super enthousiast! Bij RKSV Braakhuizen hebben ze ondertussen zelfs twee teams voor het veteranen 50 plus 6x6 voetbal. Veteranen 50 plus voetbal 6x6 heeft ook zijn eigen regels.

Hieronder even in het kort opgesomd:
- Veld: ca. 40 x 25 meter
- Doelen: 5 x 2 meter
- Leeftijd: 50+ jaar
- Aantal spelers: min. 5 veldspelers en 1 keeper
- Wedstrijdduur: 2 x 30 minuten (excl. pauze)
- Spelleider: bevindt zich buiten het veld ter hoogte van de middellijn
- Spelbegin: aftrap in het midden, ook na een doelpunt
- Sprinten: met of zonder bal is niet toegestaan
- Slidings: niet toegestaand, wordt bestraft met een vrije trap
- Uitbal: de bal wordt met de voet ingebracht middels een intrap of indribbel
- Achterbal: de bal wordt met de voet of onderhandse gooi weer in het spel gebracht
- Hoekschop: zowel keeper als veldspeler kan een hoekschop innemen vanaf het dichtsbijzijnde hoekpunt
- Buitenspel: n.v.t.
- Overtreding: wordt bestraft met een vrije trap of penalty 
- Vrije trap: indirect en wordt t.a.t. min. 3 meter buiten het doelgebied ingenomen
- Penalty: wordt genomen vanaf 8 meter afstand vanaf het doel
- Zware overtreding: wordt bestraft met een tijdstraf van 5 min. of algehele uitsluiting
- Spelhervatting: de tegenpartij dient een afstand van min. 3 meter in acht te nemen
- Lichamelijk contact: is niet toegestaan en wordt bestraft met een vrije trap
- Betreden doelgebied: veldspelers mogen het doelgebied niet betreden op straffe van een vrije trap. Als een verdediger het doelgebied bewust betreedt om een doelpunt te voorkomen wordt dat bestraft met een penalty voor de tegenpartij
- Scoren: er mag worden gescoord vanaf het gehele veld, mits van buiten het doelgebied
- Keeper: een terugspeelbal mag met de voet worden aangenomen of in de handen worden genomen. De keeper mag, op straffe van een vrije trap, zijn doelgebied niet verlaten, tenzij dit gebeurt tijdens een redding die wordt ingezet binnen het doelgebied en daarbuiten eindigt.
- Wisselspelers: wisselen is doorlopend toegestaan en dient buiten het veld plaats te vinden ter hoogte van de middellijn.

Ondertussen spelen we al een competitie met diverse verenigingen, zoals bovenstaand vermeld. Echter zijn we nog steeds groeiende en op zoek naar meer voetbalverenigingen die aan deze competitie willen deelnemen!

Dus lijkt dit jou een leuke vorm van voetbal om aan deel te nemen in de regio Zuid-Brabant? Meld je dan aan bij Peter Hanssen. Of ben jij een vereniging die geïnteresseerd is om dit ook te gaan organiseren? Of ben je gewoon benieuwd naar meer informatie of een demonstratiewedstrijd? Meld je dan eveneens bij Peter Hanssen. Braakhuizen komt graag een keer een demonstratiewedstrijd geven om de juiste indruk te wekken.

Contact

Veteranen 50 plus voetbal 6x6 (RKSV Braakhuizen)
Peter Hanssen
Winde 1B
5667 AX Geldrop
E-mail: peterhanssen@live.nl
Telefoon: 040-2853747 of 06-10763451
Website: www.braakhuizen.eu/834/team-informatie/?sznid=6

Foto Album

Foto bij 50 plus voetbal 6x6