SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop

Inleiding

Stap voor stap op weg naar minder kanker
SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee we geld ophalen voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel. Ook wordt er vaak een KinderLoop georganiseerd.

Aanbod

Openingsceremonie
Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de survivors - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

Kaarsenceremonie
Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem. 

Slotceremonie
Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

KinderLoop
Commissies organiseren steeds vaker samen met scholen een gesponsorde KinderLoop als onderdeel van de SamenLoop. Je bepaalt zelf hoe lang die duurt, bijvoorbeeld 24 minuten. Een mascotte en allerlei leuke activiteiten zoals schminken en een poppenkast zijn hierbij altijd een succes.

     Aanmelden: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-brabant/geldrop-mierlo-2020/kinderloop-geldrop-mierlo/

Obstakelloop
Commissies organiseren steeds vaker samen met scholen een onderdeel van de SamenLoop. Je bepaalt zelf hoe lang die duurt en in welke vorm. Een mascotte en allerlei leuke activiteiten zoals schminken en een poppenkast zijn hierbij altijd een succes.

     Aanmelden: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-brabant/geldrop-mierlo-2020/kinderloop-geldrop-mierlo/

 

''Op een SamenLoop delen we
verhalen en vieren we het leven.
Je voelt: we doen dit samen.''

SamenLoop voor Hoop

Datum Tijd
6 jun 00:15 tot 23:45 uur

Kaarsenceremonie

Datum Tijd
6 jun 12:00 tot 23:55 uur

Contact

SamenLoop voor Hoop
René van Eck
Kervel 3
5667 KN Geldrop
E-mail: geldrop-mierlo@samenloopvoorhoop.nl
Website: www.samenloopvoorhoop.nl/
Facebook: www.facebook.com/KWFKankerbestrijding
Twitter: twitter.com/kwf_nl
Instagram: instagram.com/kwfkankerbestrijding

Video