Bijeenkomst valpreventie

Veilig bewegen in en rond uw woning

Bent u 65 jaar of ouder en blijft u in Geldrop of Mierlo wonen? Neem dan gratis deel aan het valpreventieprogramma en geniet langer van uw zelfstandige ADL (Algemeen Dagelijkse levensverrichtingen) waardoor u fitter blijft en wellicht langer zelfstandig woont.

Zelfstandig blijven wonen en onbezorgd de dagelijkse dingen blijven doen, zoals boodschappen doen, fietsen of familie bezoeken. Allemaal willen we dat. Dit kan steeds lastiger worden naarmate we ouder worden. Een goede gezondheid helpt hierbij.

Deelnemen aan het valpreventieprogramma

Wat is valpreventie?

U kunt meedoen via een informatiebijeenkomst bij u in de wijk of via een doorverwijzing van een wijkverpleegkundige, huisarts of specialist. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over allerlei onderdelen die invloed kunnen hebben op vallen.

De onderdelen die besproken worden zijn: risico’s in en rondom het huis, medicijngebruik, een slechte houding en schoeisel en de voedingskeuze. Daarnaast wordt u gevraagd om over een Smartfloor, een vloer met sensoren te lopen, die registreert hoe u loopt. Vervolgens gaat een fysiotherapeut met u in gesprek over uw eventuele valgeschiedenis en valangst.

De uitkomsten van de loopoefening en het gesprek met de fysiotherapeut geven een inschatting of de betreffende deelnemer een verhoogd valrisico heeft en of een van de valpreventieprogramma’s voor deze persoon geschikt is. U bepaalt zelf of u daadwerkelijk deel gaat nemen.

Deelname aan de informatiebijeenkomsten en de valpreventie trainingen zijn geheel gratis. Het kopje koffie/thee tijdens de informatiebijeenkomst is voor eigen rekening.

Wat zijn de kosten van deelname?
Woont u thuis in Geldrop of Mierlo en bent 65 jaar of ouder? Dan kunt u gratis deelnemen aan het valpreventieprogramma.

Verdere informatie?

Overige informatie zoals locatie en startdatum van de bijeenkomst word nog bekend gemaakt.

Extra bijeenkomsten

Voor elke wijk in Geldrop en Mierlo worden informatiebijeenkomsten gepland. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden laat dit dan weten via deze link: 

Informatiebijeenkomst - Akert

Prijs: GRATIS
Leeftijd: 65+
Doelgroep: Thuiswonende 65-plusser
Nog beschikbaar: 5
Datum Tijd Locatie
29-10-2024 14:30 tot 16:45 uur wijkvereniging Den Akert
Eikelaar 2 A
5664 XE Geldrop

Informatiebijeenkomst - Mierlo Centrum

Prijs: GRATIS
Leeftijd: 65+
Doelgroep: Thuiswonende 65-plusser
Vol
Datum Tijd Locatie
11-11-2024 13:30 tot 16:00 uur 't Patronaat
Heer van Scherpenzeelweg 14
5731 EW Mierlo

Contact

Leef

Coördinator Valpreventie - Jillian Mennen

Downloads

PDF-document A3 poster valpreventie
PDF-Document 3-luik folder valpreventie