De Doorzetters

De Doorzetters

Inleiding

Al bijna 40 jaar staan onze vrijwilligers klaar om kinderen en (jong)volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te helpen met zwemmen, paardrijden en discodansen.

Onze doelstelling is de deelneming van mensen met een tijdelijke of permanente beperking aan sport, spel en ontspanningbijeenkomsten te stimuleren, en zo hun spiergebruik en algehele lichamelijke conditie te verbeteren of op peil te houden, contacten met anderen te bevorderen en tevens een nuttige en prettige vrijetijdsbesteding te creëren.

Aanbod

Zwemmen
Bij het zwemmen hebben we een aantal bevoegde instructeurs. Gezamenlijk met de ouder/voogd, zwemmer en een instructeur kijken we hoe we het zwemmen het beste kunnen inzetten.

Dit kan een 1-op-1 begeleiding zijn als we het hebben over therapeutisch zwemmen. Maar ook voor de ontspanning kunnen we individuele begeleiding bieden. Het is voor ons geen doel op zich maar we kunnen ook kijken of we een zwemmer kunnen voorbereiden op het diploma zwemmen. Indien er al enig zwemniveau is dan is zwemmen in de groep misschien een mogelijkheid. Hier geven we begeleiding bij zwemmen als ontspanning of het opbouwen van conditie. Uiteraard wordt dit afgewisseld met spel. Eens per jaar organiseert de zwemafdeling een Spelspektakel ochtend. Het zwembad is dan 1 groot waterspeelpaleis voor alle leden van de Doorzetters.

Er wordt gezwommen op alle zaterdagochtenden. Er zijn 3 groepen. Ze beginnen op de volgende tijden:
- 8.45 uur
- 9.30 uur
- 10.15 uur

De zwemactiviteiten van De Doorzetters vinden plaats in zwembad De Smelen in Geldrop.
U kunt het bad vinden aan de Zwembadweg 13, 5663 PL in Geldrop.

Het zwemmen kent een zomerstop in de grote vakantie. In de overige vakanties gaat het zwemmen gewoon door.

 

Paardrijden
De ruiters van de doorzetters rijden in 2 groepen; de stapgroep en de drafgroep. Deze verdeling is gemaakt omdat de motorische vaardigheden van onze rijders nogal wat uiteenlopen.

Stapgroep
In de stapgroep wordt in een wat laag tempo, rustig gereden.

Drafgroep
In de drafgroep daarentegen gaat het er iets vlotter aan toe. Vaak wordt hier ook gedraafd en de rijders leggen circuits af die wat moeilijker zijn.

De ene week rijdt de stapgroep de andere week de drafgroep. De doorzetters rijden op vrijdagavond van 19.00 - 20.00 uur bij ruitersportcentrum manege Meulendijks. Er is bevoegde begeleiding aanwezig. Er wordt iedere keer geprobeerd de les zo afwisselend mogelijk te houden door middel van figuren rijden, hindernisbaantjes, slalom rijden en af en toe een spelletje.
In de winterperiode wordt geoefend voor de dressuurwedstrijd in mei. In de zomerperiode gaan de ruiters met ieder een eigen begeleider buiten stappen over de Strabrechtse Heide. Paardrijden is heel goed voor je balans, spierontwikkeling en concentratie. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld spasme tijdens het paardrijden heel erg goed werken aan hun houding. 

Het paardrijden kent een zomerstop in de grote vakantie.

 

Inloop
Om de twee weken ( in de even weeknummers) op zaterdagavond is er een inloopavond in wijkcentrum “de Dreef”
De avonden zijn tussen september en juni in de even weken om 19.00 uur en duren tot 21.30 uur. Op deze avonden worden tal van activiteiten georganiseerd. Elke avond is er in ieder geval, muziek, darten, sjoelen en dansen. Ook andere activiteiten zoals “play backen”, knutselen, kaarten en gezelschapsspelen komen regelmatig terug. Als  jezelf een idee hebt over een activiteit die je graag zou willen doen, kan dit in overleg met de aanwezige begeleiders geregeld worden.

De Inloop heeft ook een eigen carnavalsvereniging “de Doorzetters” met een Prins (of Prinses), adjudanten en een raad van elf, die in de carnavalsperiode ook regelmatig op bezoek gaan bij andere verenigingen.
Leden van de inloop kunnen ook deelnemen in deze carnavalsvereniging.

Contact

De Doorzetters
Website: www.doorzetters-geldrop.nl/contact/