Buitenspeeldag 2023

Jantje Beton organiseert al meer dan 10 jaar de Nationale Buitenspeeldag en wij doen daar natuurlijk aan mee! Voorgaande jaren stonden de buurtsportcoaches altijd in de wijk, maar dit jaar willen we het graag door de inwoners zelf laten organiseren.

Hoe leuk zou het zijn als alle kinderen uit Geldrop-Mierlo in alle wijken terecht kunnen voor een leuke buitenspeelmiddag? Vanuit Leef willen wij graag in de voorbereiding ondersteuning bieden, zodat we hopelijk in alle wijken samen kunnen spelen.

Deelnemende wijken:

  • De Coevering - parkeerplaats basisschool De Regenboog

Van 14:00 tot 16:00 uur kunnen alle kinderen buiten komen spelen. We verzamelen bij de parkeerplaats van basisschool de Regenboog en iedereen is welkom! De inwoners uit de wijk verzorgen leuke spellen met onder andere een stoepkrijt wedstrijd, een springkussen, hindernissen en wat lekkers om te drinken.

  • Braakhuizen Noord - voetbalvelden bij vv Geldrop

Van 14:30 tot 16:30 uur kun je Oud-Hollandse spelen komen doen op de voetbalvelden bij VV Geldrop. Deze middag is bedoeld voor alle basisschoolkinderen. Samen met de medewerkers van Sportstuif Geldrop kun je spellen doen zoals bijvoorbeeld: zaklopen, spijkerpoepen, blik gooien, spijkerbroek hangen, eier race en stoelendans. 

  • Braakhuizen Zuid - Speeltuin de Viking

De hele dag kun je gratis naar Speeltuin de Viking toe om daar gezellig buiten te gaan spelen. Klim en klauter op alle buitentoestellen en vermaak je! Ook deze dag is voor alle kinderen tot en met 12 jaar. 

 

Meedoen?

Meedoen doe je in twee stappen.

  • Stap 1 is jouw wijk aanmelden via Jantje Beton.
  • Stap 2 is contact zoeken met de buurtsportcoaches voor ondersteuning. Dit doe je via onderstaande contactgegevens. 

Contact

Leef! Geldrop-Mierlo

Rudy Wolters