Doelgroep Vluchtelingen

Door het jaar heen hebben er een aantal projecten plaatsgevonden voor de doelgroep vluchtelingen uit de gemeente Geldrop-Mierlo. 

Vanuit het breed maatschappelijk draagvlak en stimulering van een gezonde levensstijl voor deze mensen, hebben de volgende projecten plaatsgevonden:

 

Noodopvang De Weijer
Tijdens de noodopvang hebben wij op verschillende dagen sportactiviteiten in de sporthal aangeboden, denk hierbij aan een voetbaltoernooi, basketbal, bewegen op muziek. Verder hebben wij het initiatief genomen om verschillende clinics op basis van inschrijving aan te reiken aan deze doelgroep. 

Oud Hollandse Spelen
Op 5 november hebben onze buurtsportcoaches een dag met oud hollandse spelen georganiseerd voor de vluchtelingen. Hier kwam een grote groep op af, waarbij zij kennis maakten met onder anderen koekhappen, zaklopen en op de ski latten met tweetallen staan. 

Zwemmen
Op 26 februari zal zwembad Laco speciaal voor ons open gaan om een uurtje te zwemmen met vluchtelingen. Onder begeleiding van onze buurtsportcoaches laten wij deze mensen kennismaken met het zwembad en zullen er verschillende activiteiten aangeboden worden 

Paintballen
3 maart zal er een groep deelnemen aan een paintballactiviteit speciaal voor hen georganiseerd. Tijdens deze activiteit zorgen wij voor verbinding en inclusie voor de deelnemers onder elkaar. 

Foto Album

Foto bij Doelgroep Vluchtelingen
Foto bij Doelgroep Vluchtelingen