Geldropse Dorpsquiz

Geldropse Dorpsquiz

Inleiding

Beste (hopelijk sportieve) deelnemers aan de Dorpsquiz in Geldrop!

Allereerst super leuk dat jullie je fanatiek inzetten voor de Dorpsquiz. Dit jaar hebben wij (de buurtsportcoaches) van Leef! Geldrop-Mierlo een sportieve opdracht voor jullie verzonnen.

Je dient je met je teamsnaam onderaan deze pagina in te schrijven voordat je gaat deelnemen aan het Wipe-Out parcours. Zodra jij jouw teams hebt ingeschreven verschijnt er in je webbrowser een bericht. In dit bericht staat de locatie waar je moet zijn om de opdracht uit te voeren. Ditzelfde bericht verschijnt ook in je mailbox, waarmee je je via onderstaande vragenlijst hebt aangemeld.

Vervolgens ga je onderaan op de pagina de Youtube video bekijken waarin je kunt zien hoe het Wipe-Out parcours eruit ziet en wat je precies moet doen.

Er zijn natuurlijk wel een aantal regels...

Aanbod

Het is de bedoeling dat je het Wipe-Out parcours zo snel mogelijk probeert af te leggen. De beste tijden krijgen het meeste aantal punten. Ieder team verdient dus wel punten! Maar het ene team meer, dan het andere. 

Ieder team start 1 minuut na elkaar het parcours. Je start zelf je eigen stopwatch en je zet je eigen stopwatch ook zelf weer uit als op het einde binnenkomt. Er zijn momenten in het parcours waar je eventueel andere personen kunt inhalen, houdt hier rekening mee! Bijvoorbeeld op de evenwichtsbalk is er geen mogelijkheid om elkaar in te halen. Je bent dus ook afhankelijk van de persoon voor of achter jou. Jij hebt hier zelf invloed op. Je start op volgorde van je teamnummer.

Het parcours bestaat uit 7 onderdelen. De volgende onderdelen:
      1. De evenwichtsbalk
      2. Het klimtoestel
      3. Het blokkenpad
      4. De touwen
      5. De stormbaan
      6. De springplank
      7. De basket

Tot aan onderdeel 7 geldt de volgende regel: ''de vloer is lava''
Dit houdt in dat je niet op de vloer mag komen, anders moet je een gedeelte van het parcours overnieuw doen. Stel je raakt bij de evenwichtsbalk de grond, dan moet je terug naar de laatste hoepel die je gepasseerd bent.

Vanaf onderdeel 7 ''de basket'' mag je wel de vloer gaan aanraken, want de vloer heb je nodig zodra je de bal los laat.
- Mis je? Dan raap je de bal op, klimt weer op de dikke mat en schiet opnieuw.
- Raak je? Dan raap je de bal op, legt deze terug in de korf en vervolgd je weg over het parcours.

Bij onderdeel 3 ''het blokkenpad'' is het NIET de bedoeling dat je met de blokken gaat schuiven. Dit mag niet! Je moet ze met de hand verplaatsen en je stapvoets verplaatsen over het blokkenpad.

 

Voor je eigen belang adviseren wij om met je twee meest sportieve personen te komen. Méér dan twee personen per team is niet toegestaan. Eén van de twee personen mag het parcours gaan afleggen. De andere persoon mag met de trefballen proberen om andere deelnemers van ''de evenwichtsbalk'' af te gooien. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat andere teams het parcours langzamer afleggen.

Scoor jij namens jouw team de snelste tijd? 

P.S. Gymschoenen verplicht

P.P.S. Video via een laptop bekijken

 

 

 

De stormbaan wordt mede mogelijk gemaakt door Party Home Deurne.

Deelname Geldropse Dorpsquiz

Datum Tijd
16 nov 22:27 tot 22:30 uur

Contact

Leef! Geldrop-Mierlo
Martine Sanders
Telefoon: 06-30812238

Video