Projecten en evenementen

Projecten & Evenementen

Leef stimuleert inwoners van Helmond om meer te bewegen. Dit doen we door naast structurele beweegprogramma’s ook verschillende projecten op te starten of evenementen te organiseren die bijdragen aan meer beweging en/of het ontdekken van een leuke sport.

Vakantieactiviteiten 

Tijdens vakanties kunnen basisschoolleerlingen in Geldrop-Mierlo meedoen met vakantieactiviteiten. Leef zorgt iedere schoolvakantie voor een sportief, gezond en uitdagend programma! Dit programma wordt samengesteld uit activiteiten vanuit sportaanbieders en ludieke Leef activiteiten. Kinderen krijgen zo de kans om kennis te maken met sportaanbieders om zo hun eigen sport te ontdekken. 

Meet en Weet

Leef! vindt de gezondheid van inwoners van Geldrop-Mierlo belangrijk. Daarom organiseren wij in samenwerking met drie fysiotherapiepraktijken verschillende Meet en Weet dagen. Samen met JVDI De Fysioclub, paramedisch centrum de Kleine Dommel en fysiotherapie Zesgehuchten krijgen 60-plussers de kans op de gezondheid te laten testen.   

Deelnemers kunnen in 3 verschillende rondes laten checken hoe de gezondheid ervoor staat. Bij binnenkomst krijgen de deelnemers een korte screening waarna ze ingedeeld worden op eigen niveau. Zo bieden we voor elke deelnemers testen op het eigen niveau. De testen richten zich op conditie, balans, lenigheid en kracht en daarnaast worden de BMI, rusthartslag en saturatie bij inspanning gemeten. Direct naar de inschrijving toe?

Triathlon vanuit Thalassa, LOGO en TML Dommelstreek

De eerste editie van Triathlon-Geldrop was een groot succes! Met een deelnemersveld van 70 atleten werd het een geweldig sport evenement.

Hoewel het weer niet optimaal was maar gelukkig wel droog, was het een prachtige wedstrijd. We weten de vele mensen hebben genoten van de mooie wedstrijd, het enthousiasme en plezier van de deelnemers. Wij als organisatie ook en bovendien van de complimenten achteraf. Niets staat ons in de weg om de tweede editie te gaan organiseren.

Deze is gepland op zaterdag 16 juli 2022. Noteer deze datum vast in je agenda en houd onze communicatie in de gaten voor de opening van de inschrijving. Zorg dat je er bij bent!

Namens de organisatie wensen we je een goede voorbereiding en een gezellige en goede wedstrijd.

Ontdek jouw sport!

[ Hier volgt snel meer informatie ] 

Nijntje beweegwandeling

Vanuit het preventieakkoord Fit & Pit is de Nijntje Groentecampagne opgestart. Eén onderdeel hiervan is de Nijntje Beweegwandeling. Deze wordt in het 2023 uitgezet in de gemeente Geldrop-Mierlo. 

Voorbereidend op de Nijntje Beweegwandeling worden de Nijntje kookboeken, kleurplaten en smoothie receptkaarten uitgedeeld aan ouders met peuters. Deze pakketten liggen bij Bibliotheek Dommeldal (Geldrop en Mierlo) en bij alle JGZ locaties. Alle 2-jarigen ontvangen bij hun 2-jaar bezoek aan de JGZ verpleegkundige een boek. 

Tijdens de beweegwandeling wordt aandacht besteed aan de verschillende soorten groenten en fruit en waarom het zo belangrijk is dat peuters op jonge leeftijd in aanraking komen met gezond eten.