soKick lessen

Logo budovereniging DHB

Op zaterdag 8 oktober gaat de gloednieuwe en speciaal ontwikkelde training soKick van start.

Is jou kind verlegen, stil en teruggetrokken/ Of juist snel gefrustreerd en boos? Vraagt je kind veel bevestiging of praat hij of zij negatief over zichzelf? Dan is er een grote kans dat jouw kind last heeft van onzekerheid. Wil je je kind hierbij helpen? Dan is de soKick training van Budovereniging De Hechte Band iets voor u maar vooral natuurlijk voor uw kind.

In een reeks van 8 lessen gaan we aan de slag met de Budo normen en waarden en maakt men kennis met verschillende Budosporten, waaronder judo en kickboksen. Op een sportieve manier en in een veilige situatie leren we vaardigheden die we onderverdelen in 8 modules: Moed, Respect, Trouw, Verdraagzaamheid, Betrouwbaarheid, Eerlijkheid, Zelfbeheersing en Eer. De deelnemers ontvangen na afronding van de module een certificaat.

In onze huidige maatschappij wordt veel gevraagd van onze kinderen. We zien bij onze sportlessen steeds vaker kinderen die vastlopen en niet of nauwelijks aansluiting vinden bij andere kinderen/volwassenen. dit kan hun sociaal-emotionele ontwikkeling belemmeren en daardoor kunnen ze steeds onzekerder worden. Onzekerheid is heel normaal en hoeft niet meteen zorgelijk te zijn. pas als je kind op verschillende vlakken erg onzeker is en het je kind belemmert in z'n ontwikkeling, dan is er een kans dat je kind een negatief zelfbeeld ontwikkelt.

Voor kinderen is sporten een goede manier om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je kind leert vertrouwen op zijn lichaam, uitdagingen aan te gaan, fouten te maken en angsten te overwinnen. Daarnaast hebben ze bij sporten vaak veel contact met leeftijdsgenoten, wat ook belangrijk is voor het zelfvertrouwen van kinderen. Tijdens de lessen leren kinderen dat ze door oefenen en trainen er steeds beter in worden. Ze ontdekken ook welke sport van nature het beste bij ze past. Als je namelijk al een beetje goed ergens in bent, blijf je ook langer de sport beoefenen.

Alle deelnemers beginnen op hetzelfde niveau om het gevoel van gelijkheid te vergroten en het groepsgevoel te stimuleren. Lestijden: 5 t/m 7 jaar van 9:00 - 09:45 uur / 8+ van 10:00 – 11:00 uur.

De soKick lessen worden gegeven in Sportzaal De Veste, Biezenlaan 29, 5708 ZA Helmond (Brandevoort)

De cursuskosten zijn € 65,00 voor 8 lessen.

Rechtstreeks aanmelden kan via deze website onder het tabblad activiteiten.

Wil je eerst nog wat informatie neem dan contact op met:
info@dehechteband.nl of telefonisch 0492 784199 / 06 1441 1546, even binnenlopen bij de dojo aan de Margrietstraat 63 te Mierlo dat mag ook.

Lessen:
8 - 15 - 22 oktober 2022
5 - 12 - 19 - 26 november 2022
3 december 2022

Kledingvoorschrift:
Sportkleding, lange haren samengebonden, men draagt geen sieraden, slippers vanuit het kleedlokaal naar de mat.