Sportcafe

SPORTCAFE


Wij organiseren dit jaar weer een aantal sportcafé's. We vertellen je alvast iets over de volgende onderwerpen die op de planning staan:

Hoe kunnen we elkaar helpen als verenigingen en met vrijwilligers? Hoe zorgen we voor retentie?
--> Kunnen verenigingen met elkaar samenwerken als ze een tekort aan vrijwilligers hebben? Een samenwerking zou een goede uitkomst kunnen zijn, als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een gezamenlijk sportpark. We vertellen je daarover graag meer en zullen met elkaar de discussie aan gaan!

Klimaat van Aandacht
--> 
Tijdens dit sportcafe komt er een gastspreker vertellen over het volgende onderwerp:
Het Vergeten Kind heeft het Klimaat van Aandacht ontwikkeld: een omgeving waarin kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen. Want kinderen hebben recht op onze aandacht. Op het volle pond. Voor minder doen we het niet. En dat begint bij volwassenen.

Bij het Klimaat van Aandacht ligt de focus niet op het gedrag van kinderen maar op de houding van volwassenen. Dit vormt de basis van een positief pedagogisch klimaat waarin moeilijk gedrag vaak voorkomen wordt door de rol die volwassenen aannemen.

Het Klimaat van Aandacht draait om willen, zien en doen. Zie het als drie tandwielen die in verbinding met elkaar staan. De motivatie (willen) is de motor waarmee volwassenen een band met het kind aangaan. Daarmee kun je zien wat een kind echt van je vraagt. Vervolgens kun je in die behoefte voorzien door jouw handelen (doen). Dit stelt volwassenen in staat om achter het gedrag van het kind te kijken en maakt van hen een onmisbare steunpilaar in het leven van een kind

Ontwikkelingen hybride werkvormen
--> Hoor hier meer over de nieuwste werkvormen voor verenigingen. 


De locaties zullen nog bekend gemaakt worden. Hou daarbij de website, onze socials of de mail in de gaten! 

Vrijwilligers bij de vereniging

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
25-05-2023 19:30 tot 21:00 uur Weeffabriek Geldrop, ruimte Vlaskamer (2e etage)

Klimaat van Aandacht

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
26-09-2023 19:30 tot 21:00 uur VV Mifano

Hybride verenigingen (Geannuleerd)

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
19-02-2024 19:30 tot 21:00 uur Nog nader te bepalen

Contact

Leef! Geldrop-Mierlo

Stèphan van de Peppel

De meent 2
Geldrop