Sportgala nominaties 2022

Foto sportgala 2021

In 2022 was het gelukkig weer mogelijk om te doen wat we het liefste doen: met elkaar sporten. In 2022 zijn er in Geldrop-Mierlo weer prachtige prestaties geleverd door sporters en/of vrijwilligers die hier wonen en/of sporten. In onze dorpen tellen alle kampioensprestaties, groot en klein, daarom worden alle sportkampioenen ook dit jaar in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala op 24 maart 2023. Wie is voor jou de topper van het jaar? 

Meld hem of haar dan aan voor één van de volgende categorieën:

  1. Gouden sportvrijwilliger
  2. Talent t/m 18 jaar van het jaar
  3. Sporter/Sportteam van het jaar
  4. Sportcoach van het jaar
  5. Sportinitiatief van het jaar

Het betreft inclusief sporten. Hierin wordt ook de Unieke Sporter meegenomen. Bij o.a. talent t/m 18 jaar van het jaar worden ook Unieke Sporters meegenomen. Dit geldt ook voor sporter/sportteam van het jaar. Niemand wordt uitgesloten. Inclusief sporten is ontzettend belangrijk.

Hieronder lichten we de categorieën verder toe:

1. Gouden sportvrijwilliger 

Dit is meestal een gouden vrijwilliger binnen de vereniging. 1) Iemand die ontzettend veel betekent en zonder hem/haar geen vereniging. Ook kan dit 2) iemand zijn die ondertussen alle functies binnen de vereniging heeft gedaan, maar het kan ook bijvoorbeeld 3) de terreinknecht zijn die er iedere week weer voor zorgt dat de accommodatie er spik en span bij ligt. 

  • Voorwaarde: De persoon moet een aantoonbare bijdrage geleverd hebben aan het sport-/verenigingsleven in de gemeente Geldrop-Mierlo en bij voorkeur ook verbonden zijn aan een vereniging op het moment van de uitverkiezing.

2. Talent t/m 18 jaar van het jaar

Een talent is een kind/jongere onder de 19 jaar, waarvan verwacht wordt dat hij/zij een bijzondere prestatie in de toekomst gaat behalen of het ver gaat schoppen in de sport die hij/zij geoefend. Deze persoon hoeft dus nog geen bijzondere prestatie behaald te hebben! Denk hierbij aan 1) een voetballer die met kop en schouder boven teamgenoten uitsteekt of 2) een judotalent dat met oudere kinderen dan zijn eigen leeftijdsgenoten traint.

  • Voorwaarde: Het talent moet woonachtig in Geldrop-Mierlo, geboren in Geldrop-Mierlo, of actief zijn bij een Geldropse of Mierlose sportvereniging.

3. Sporter/Sportteam van het jaar

Dit kan zowel een individuele sporter als een sportteam zijn dat een prestatie heeft behaald of iets super leuks voor de club heeft betekent. Ook trainers vallen onder deze categorie. Je kunt hierbij denken aan 1) een sporter die het NK heeft behaald en wel/geen podiumplek. Een sportteam die promotie hebben behaald naar 1e divisie/klasse, ondanks dat ze daar geen top 3 plek hebben weten te behalen. Maar de afgelopen jaren wel van de 4e klasse naar de 1e zijn gegaan.

  • Voorwaarde: De sporter/Het sportteam moet woonachtig in Geldrop-Mierlo, geboren in Geldrop-Mierlo, of actief zijn bij een Geldropse of Mierlose sportvereniging.

4. Sportcoach van het jaar

Een coach spreekt voor zich. Je kunt hierbij denken aan 1) een coach die drie verschillende teams in het weekend coacht of 2) een coach die ervoor gezorgd heeft dat het team/de sporter een bepaalde status heeft behaald binnen de sport of 3) een coach die al 30 jaar actief is binnen de vereniging en zich nog steeds 110% inzet.

  • Voorwaarde: De coach moet woonachtig in Geldrop-Mierlo, geboren in Geldrop-Mierlo, of actief zijn bij een Geldropse of Mierlose sportvereniging.

5. Sportinitiatief van het jaar

Voor het tweede jaar op rij is er de prijs voor het beste Sportinitiatief van Geldrop-Mierlo. Verenigingen, stichtingen, commerciële sportaanbieders en ongeorganiseerde sporters kunnen hun initiatief aandragen om kans te maken. Belangrijk is dat het de afgelopen 1 jaar óf de afgelopen 3 jaar ontwikkeld is en dat het een bijzondere (maatschappelijke) bijdrage heeft geleverd aan het dorp. De prijzen bestaan uit diverse geld bedragen in de vorm van een cheque. 

  • Voorwaarde: De vereniging, stichting, sportaanbieder of ongeorganiseerde sport moet gevestigd zijn in de gemeente Geldrop-Mierlo en een aantoonbare bijdrage hebben geleverd.

MOMENTEEL KAN ER NIET MEER GENOMINEERD WORDEN. DE JURY IS IN OVERLEG OM DE TOP 3 PER CATEGORIE SAMEN TE STELLEN.

Contact

Leef! / Sportraad Geldrop-Mierlo

Lisanne Megens en Rudy Wolters