Sportgala - Stem nu!

In 2023 zijn er in Geldrop-Mierlo weer prachtige prestaties geleverd door sporters en/of vrijwilligers die hier wonen en/of sporten. In onze dorpen tellen alle kampioensprestaties, groot en klein, daarom worden alle sportkampioenen ook dit jaar in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala op vrijdag 22 maart 2024.

Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriete sporter, sportteam, vrijwilliger, coach of sportinitiatief. Lees hieronder alles over jouw favoriet:

Sporter / Sportteam van het jaar

 1. Voetbalteam 2e van VV Geldrop: 

  Het 2e speelt in de reserve hoofdklasse. Dat is de allerhoogste competitie voor reserve teams. Nadat ze in de competitie ongeslagen kampioen zijn geworden, zijn ze daarna zelfs landskampioen geworden.

 2. Rinke Gies van RSV Heeze: 

  Rinke behaalde met haar pony zilver op het KNHS Nederlands Kampioenschap Eventing pony's klasse B 2023 in Norg.

 3. Stein Groenen van Budovereniging de Hechte Band:

  In november werd Stein (Tori) samen met judopartner Sanne Laurensen (uke) als judokoppel kampioen in de het aangepast judo, onderdeel Nage no Kata, dit onder auspiciën van de Europeesche Judo Unie. In datzelfde weekend werd hij ook kampioen in de judoklasse -66 kg niveau 2. Ook bij enkele andere toernooien behaalde Stein o.a. bij het A-toernooi van het district ZN. Werd Stein 1e. In maart hoopt hij zijn zwarte band te behalen, ook hier heeft hij de keuze gemaakt dit gewoon te doen volgens de reguliere regels. Samen met zijn duo partner Sanne  traint hij inmiddels ook mee met de junioren katatraining op Papendal.

Sportvrijwilliger van het jaar

 1. Sanne Laurenssen van Budovereniging de Hechte Band: 

  Sanne is een jonge dame van bijna 16 jaar. Ze is al 9,5 jaar lid van Budovereniging De Hechte Band en al ruim 5 jaar een vaste vrijwilliger bij DHB. Wekelijks helpt ze bij de lessen op zaterdagochtend en van onmisbare waarde in de groep met kinderen met een beperking. Voor het gemak blijft ze de groep daarna weer helpen. Ze is vrijwel bij alle toernooien en activiteiten betrokken/aanwezig en toont veel eigen initiatief.

 2. Ruben Knoops van TTV Unicum:

  Coacht jeugdteams vanaf dat hij zelf net senior is. Hij reist op zijn vrije zaterdag met de jeugd naar de uit wedstrijden. Dit jaar zelfs twee keer naar Middelburg. Dit kost hem op die dagen zeker 8 uur van zijn vrije tijd. Verder is hij trainer van de jeugd. Geeft twee keer per week training. Ruben zit in het bestuur en neemt initiatief tot het organiseren van jeugdactiviteiten.

 3. Kelly van Dijk van Uno-Animo:

  Kelly is vrijwilliger bij Uno Animo.Naast lesgeven is Kelly ook al jaren erg actief in commissies binnen de vereniging. Zo helpt ze al een aantal jaar bij de IK (Integrale Kwaliteit) commissie, een groep vrijwilligers die meedenken hoe de vereniging op allerlei verschillende vlakken structureel te kunnen verbeteren. Zo heeft ze enorm bijgedragen bij het nadenken hoe we Uno Animo een laagdrempeligere vereniging (zowel financieel als sociaal) krijgen.

Sportinitiatief van het jaar

 1. Zumba gold (initiatiefnemers Luci Avila Lama en Ans Waterschoot):

  Seniorenvereniging de Kersenplukkers doet veel om senioren in beweging te krijgen en te houden. De meest succesvolle groep is de afgelopen jaar opgerichte Zumba Gold groep die intussen 100 leden telt, tussen de 50 en 83 jaar

 2. Vrienden van gym (initiatiefnemer Joost Frijters):

  Vrienden van gym is een gratis sportles voor (oud)vrijwilligers van Uno Animo. Een belangrijk doel hiervan is om oud leden weer terug aan het bewegen/sporten te krijgen. Iedere maand vindt het initiatief plaats op de eerste maandag van de maand, waarbij er gerouleerd wordt in de vrijwilliger die les geeft.

 3. Boksen met Parkinson:

  De nu 32 deelnemers komen inmiddels uit de gehele regio en worden doorverwezen door huisartsen, praktijkondersteuners en door verschillende fysiotherapie praktijken. Maar zeker ook door mond-tot-mond reclame. De groei gaat gestaag door waardoor inmiddels ook een tweede lesgroep helemaal vol is en er binnenkort gestart gaat worden met een derde groep. De leeftijd van de deelnemers, vrouwen en mannen,  loopt uiteen van 53 t/m 86 jaar. Boksen met Parkinson vindt plaats bij Budovereniging de Hechte Band. 

Sportcoach van het jaar

 1. Bastiaan Mulder van Team Coolen:

  Basitiaan is hoofdwedstrijd judotrainer. In 2024 heb ik tussenstap gemaakt en geef ik alleen op dinsdag les.

  We zijn in 2023 Nederlands kampioen teams bij de jongens onder 15 jaar geworden. Twee keer 3e van Nederland in teamverband bij jongens en meisjes onder 12 jaar. Op het individuele Nederlands kampioenschappen onder 15 jaar heb ik een nummer 1, 2 en 3 behaald. Daarnaast zijn een tiental judoka’s individueel Zuid-Nederlands kampioen geworden en hebben we op grote internationale en nationale toernooien prijzen gepakt, bijv. Dutch Open twee derde plaatsen.

 2. Gijs Bonnema van VV Geldrop:

  Gijs is coach van het tweede van VV Geldrop. Bijzonder om zijn wijze van leiderschap te zien. Elke wedstrijd een technisch en tactisch plan, waarbij hij het bij de bespreking uit de jongens laat komen. Ze denken mee, maar kunnen geen fout antwoord geven waardoor er veel vertrouwen ontstaat.

Stemmen doe je via onderstaand stemformulier.

Je kunt één keer per persoon stemmen. Per categorie mag je jouw stem uitbrengen. Dit is niet verplicht. Als je slechts op één categorie wilt stemmen, dan mag dit natuurlijk ook.

Stemmen met ongeldigheden, dubbele mailadressen, dubbele namen e.d. worden niet goed gekeurd en uiteindelijk verwijderd.

Contact

Leef! Geldrop-Mierlo, Sportraad & Gemeente Geldrop-Mierlo

   

Contactformulier