Vrijetijds Schilderschool

Afbeelding expositie

Jubileumexpositie van de Geldropse Vrijetijds Schilderschool 

op 2 en 3 april. In Wijkgebouw “De Dreef”, Coevering Geldrop

Openingstijden : 11:00 tot 16:30 uur

De Geldropse Vrijetijds Schildersschool  was opgericht op 1 februari 1996 door 10 amateurschilders. Zij startten hun activiteit in de basisschool “de Bolster” in Geldrop. Na enkele verhuizingen is de huidige lokatie   “De Twern” in de Kettingstraat 79 te Geldrop. Vorig jaar konden zij dit 25 jarig jubileum niet vieren vanwege de coronamaatregelen, maar nu doen ze dat met een feestelijke expositie op 2 en 3 april in wijkcentrum De Dreef in de Coevering, Geldrop. 

Het is zeer de moeite waard om te komen kijken. Iedereen is van harte welkom, en we hopen ook veel oud-leden weer te begroeten. Er zal tevens een mogelijkheid zijn om zelf de kwast ter hand te nemen en misschien daardoor in de toekomst het enthousiasme van onze leden te delen.  

De expositie is een mooie gelegenheid om weer eens het werk van de leden te tonen. Het is bijzonder om te zien dat er een grote diversiteit bestaat in techniek en niveau. Er zijn immers deelnemers die pas gestart zijn met schilderen, maar ook leden die al 25 jaar actief zijn. Dat maakt het werken in zo’n collectief ook zo aantrekkelijk. Het geeft daardoor veel inspiratie aan de groep.

Er wordt geschilderd met olieverf, zowel op terpentine- als op waterbasis. Deze wordt vaak afgewisseld of gecombineerd gebruikt met de sneldrogende acrylverf. Ook de zeer lastige techniek van aquarelleren wordt niet vermeden en een enkeling houdt van werken met pastelpotloden. Kortom alles is mogelijk. 

Figuratieve voorstellingen zoals: stillevens, landschappen en portretten, maar ook abstract werken met allerlei media worden door de kunstenaars gemaakt.  Dit levert een scala aan uiteenlopende kunstwerken op van zowel starters als ervaren schilders. Een voorproefje kunt u zien op onze website bij de rubrieken “fotos” en “Thuisvlijt in coronatijd”

Jubileumexpositie

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
02-04-2022 11:00 tot 16:30 uur Wijkgebouw De Dreef
03-04-2022 11:00 tot 16:30 uur Wijkgebouw De Dreef

Contact

Geldropse Vrijetijds Schilderschool

Klaas van den Hurk