Beweegprogramma in de wijk

Bewegen in de wijk voor jong en oud

Wij vanuit Leef en het preventie akkoord stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten in Geldrop en Mierlo. 

Kies jouw wijk en kijk wat er te doen is. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op.

Speel- en Beweegkaart

Jong geleerd is oud gedaan. Je kunt niet jong genoeg beginnen met sporten en bewegen. Bewegen levert namelijk een heleboel pluspunten op, zeker voor jonge kinderen. Op de speel- en beweegkaart vind je alle beweeglocaties voor 0-4 jarigen. Veelal kun je gratis gebruik maken 
van het aanbod dat de gemeente Geldrop-Mierlo te bieden heeft en daarnaast zijn er ook nog 
betaalde opties. Onze Geldropse en Mierlose verenigingen en overige aanbieders helpen graag mee aan de ontwikkeling van uw peuter/kleuter. 

Ommetje maakt van wandelen een gewoonte

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

Wandel- en fietsroutes

Geldrop-Mierlo ligt middenin een prachtig wandelgebied. Wandel door de kleurrijke natuur of door de dorpse gezelligheid. Kies voor een paar kilometer wandelen door de bossen op de Molenheide of voor een flinke hike over de Strabrechtse Heide. En er is nog meer. Bekijk ook eens de nieuwe QR-fit beweegroutes!

Ben je slecht ter been? Ook dan zijn er routes in de bosrijke omgeving waar je lekker tot rust kunt komen. Speciaal voor mindervaliden zijn er twee rolstoelpaden. Wandelen in Geldrop-Mierlo? Een must op het lijstje van de wandelaars.

QR-fit beweegroutes

Sinds eind 2023 zijn er mooie beweegroutes aangelegd in Geldrop én Mierlo. Door middel van QR-codes kun je een makkelijke route afleggen, waarbij afwisselend diverse oefeningen aan bod komen. Iedere 24 uur wisselen de oefeningen, waardoor het leuk blijft! De QR-fit routes zijn makkelijke en laagdrempelige manieren om gratis te kunnen én blijven bewegen. Je hoeft hier simpelweg alleen een App voor te downloaden op je telefoon.

Wil je graag in Geldrop starten? Ga dan naar de Roze Olifant (5661 AJ Geldrop, vlakbij basisschool de Ganzebloem) in Genoenhuizen en scan het grote groene bord voordat je begint! In Mierlo ga je naar het Calisthenics Park Mierlo (Heer de Heuschweg 60, 5731 MJ Mierlo) voordat je jouw route kan starten. Ook hier staat een groot groen bord waarop alle uitleg te vinden is. Alvast één tip, download de QR-Fit App. 

Leef fit en gezond beweegboek

Vanuit Leef is er een beweegboek samengesteld. Deze is ook op diverse plaatsen bij sportaanbieders uitgereikt, waardoor de sportprofessionals handvatten hebben om andere en creatieve vormen van spellen te kunnen geven aan de deelnemers. Veel oefeningen zijn ook geschikt om thuis te doen, veelal in groepsverband, maar sommige kunnen ook alleen. Het beweegboek kun je hier downloaden. 

Leef Actief

Jaarlijks ontwikkelt Leef de Leef Actief brochure die speciaal bedoeld is voor de inwoners van Geldrop-Mierlo. In deze brochure vind je diverse mogelijkheden voor volwassenen en senioren op het gebied van bewegen en ontmoeten binnen de gemeente. We weten het allemaal: bewegen is gezond. Een actief leven draagt bij aan een betere gezondheid. En we willen allemaal oud worden, maar niet oud zijn. We willen zo lang mogelijk fit en vitaal blijven. Hierbij is bewegen erg belangrijk. Maar beweeg jij voldoende? En wanneer beweeg je voldoende? Alles hierover leef je in deze brochure. Wil je graag een fysieke brochure ontvangen? Stuur dan mail naar info@leefgeldrop-mierlo.nl met jouw adresgegevens. 

Leef Sportief & Creatief

Hoe leuk zou het zijn als je een nieuw talent ontdekt! Dat kan via de Leef Sportief & Creatief brochure die jaarlijks gemaakt wordt door de buurtsportcoaches in samenwerking met alle sport- en cultuuraanbieders. Alle activiteiten in dit boekje laten jou kennis maken met verschillende vormen van sport en/of cultuur. Blader er snel doorheen en wie weet zit er iets leuks tussen! 

 

Downloads

PDF-Document speel- en beweegkaart
PDF-Document Leef fit en gezond beweegboek
PDF-Document Leef Actief brochure 2023
PDF-Document Leef Sportief & Creatief 2023
Bestand downloaden