Handbike Battle 2019

Handbike Battle 2019

Inleiding

HandBikeBattle 2019

Op 13 juni vond de zevende editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. 115 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan met een indrukwekkende berg. Er was een wedstrijd tussen 12 teams van Nederlandse revalidatiecentra en een wedstrijd voor individuele deelnemers. Onder hen zijn 3 Belgen en 1 Amerikaan. De deelnemers leveren niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar dragen ook bij aan het verzamelen van interessante onderzoeksgegevens. Hiermee hopen de betrokken wetenschappers de revalidatie nog meer te verbeteren. 

Aanbod

Na het startschot bij de tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse trekt een lange stoet van handbikers met hun buddies door het prachtige berglandschap, langs het stuwmeer naar boven. Onderweg komen zij loslopende koeien, het enthousiaste publiek en de verzorgingsposten tegen, maar vooral zichzelf…. Zij leggen een afstand van 20 km af, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Volledig op armkracht red je dat niet zonder training. 

Dit jaar waren er ook 3 leden van TML Dommelstreek die de uitdaging zijn aangegaan en alle 3 zijn deze toppers ook gefinisht en hoe!!

- Sabine Gijzen is in het dames klassement als 2e geëindigd in een tijd van 3 uur en 25 minuten.
- Ingrid Schoenmakers is in het E Bike klassement als 5e geëindigd in een tijd van 3 uur en 50 minuten
- Dennis Verkuijlen is in het E Bike klassement als 2e geëindigd in een tijd van 2 uur en 22 minuten