Johan Cruyff Foundation

Johan Cruyff Foundation

Inleiding

Cruyff Court Coach
Ongeveer 1,5 week geleden heeft buurtsportcoach Martine haar Cruyff Court diploma behaald. Wat doet de Cruyff Foundation nu precies? Lees dan onderstaand artikel.

Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt overal ter wereld sportactiviteiten voor kinderen en focust zich daarbij op kwetsbare kinderen. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation deze kinderen de ruimte om te sporten en spelen. Ruitme waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

Welke week geeft de Cruyff Foundation zo duizenden kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. Want ieder kind verdient een gezonde toekomst. In samenwerking met partners brengt de Cruyff Foundation elke week wereldwijd duizenden kinderen in beweging.

Aanbod

Johan Cruijff
20 jaar geleden, in 1997, kwam de droom van Johan Cruijff, één van de grootste voetballers aller tijden, uit. Met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation kon hij sport en kinderen met elkaar verbinden. Die droom begon in Amerika, waar Johan een buurtjongetje had met het syndroom van down. Hij speelde niet mee met de andere kinderen op straat, omdat hij niet werd opgenomen in de groep. Johan maakte op speelse manier contact met hem, kreeg zijn vertrouwen en het jochie ontwikkelde zich steeds meer. Op een dag speelde hij gewoon mee en straalde van oor tot oor.

Voor Johan was de kracht van sport bewezen. Door te sporten leren kinderen, met en zonder beperking, hun talenten ontdekken en krijgen ze zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling binnen de maatschappij. Sinds 2017 moeten we Johan helaas missen, maar zijn visie leven we nog elke dag na.

Cruyff Courts
Kinderen hebben veilige speelruimtes nodig die uitnodigen om buiten te spelen. Daarom zijn er Cruyff Courts. Ruimtes waar kinderen kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigne talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij.

Heroes of the Cruyff Courts
Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches opgeleid, die vervolgens jongeren in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren voor kinderen in de wijk. Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkeln én worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is.