Uitgevoerde projecten

Foto van Pexels - tennissers met rackets

Sinds 2020 worden er al sportakkoord middelen vrij gegeven. Hierdoor zijn er al velen succesvolle projecten uitgevoerd. Hieronder kun je zien welke projecten dit zijn geweest. 

Clinics in samenwerking met verenigingen

RKSV Braakhuizen, DéDé Dance, Capoeira Geldrop, budovereniging de Hechte Band en Sportcentrum Hennes hebben onder de noemer KidzSport meerdere weken verschillende clinics aangeboden aan basisschoolleerlingen van de gemeente Geldrop-Mierlo. Velen clinics zijn voorbij gekomen, waaronder voetbal, dans, capoeira, judo, kickboksen en urban dance. 

Bootcamp voor jongeren

Om het bewegen onder jongeren te verhogen heeft Yvitality wekelijks sportactiviteiten aangeboden in de vorm van bootcamp. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar konden gratis deelnemen aan deze lessen. Er werd gewerkt aan coördinatie, stabiliteit, spierontwikkeling en het uithoudingsvermogen. De lessen worden afgewisseld met plezier en zoveel mogelijk spelmomenten. Ook na de bijdrage van het sportakkoord zijn de groepen blijven bestaan! 

Lees hier meer!

KickChange

KickChange is gericht op jongeren en geeft je lichaam (fysiek) en je gedachten (mentaal) kracht. Het helpt je bij het halen van doelen en maken van goede keuzes. Er wordt d.m.v. kickboksen gewerkt aan vooraf gesteld doelen, dit kan per deelnemer verschillen. Deze lessen zijn met succes volbracht. Ook na de bijdrage van het sportakkoord is dit project door gezet!

Lees hier het krantenartikel.

Sporttoernooien

Bij diverse voetbalverenigingen zijn toernooien georganiseerd voor kinderen van buitenaf. Niet alleen het zaalvoetbaltoernooi in de winterperiode van VV Mifano, maar een ander voorbeeld is het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Het doel hiervan is dat het meidenvoetbal een boost krijgt. 

Fun triatlon / Geldropse triatlon

Met behulp van de middelen van het sportakkoord is er een triatlon ontstaan in onze gemeente. Drie verenigingen hebben samen de handen ineen geslagen om dit op te starten. LOGO, TML Dommelstreek en ZV Thalassa (tevens de drie onderdelen van de triatlon) hebben een groep vrijwilligers verzameld. Ondertussen zijn al meerdere triatlonnen uitgevoerd en zit er nog steeds een vervolg aan! 

Fotopuzzeltocht

Een fotopuzzeltocht is een leuke activiteit voor het hele gezin! Het geheel is een puzzel maar er zit een groot zoekelement in, dit kunnen jonge kinderen vaak goed!  

De activiteit is een puzzeltocht, zonder vaste looproute. Op verschillende plaatsen zijn foto’s gemaakt in de buurt, zodanig dat ze niet heel makkelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld een detail van iets. De puzzelaars krijgen een blanco kaart (zonder straatnamen) van de buurt, met daarop aangegeven, met nummers, de plekken waar ze een foto moeten zoeken. Ze krijgen ook een blad met foto’s. Ze weten dus niet welke foto ze op welke plaats moeten vinden. Al wandelend komen ze bij alle punten op de kaart. Bij iedere foto staat een code en deze code moet worden ontcijferd om tot de uiteindelijke oplossing te komen. Het nummer van de plek waar de foto gezien is correspondeert met de code van de foto. De oplossing is een verwijzing naar een plek waar ze een schat krijgen of moeten zoeken. Kijk hier wie de winnaars zijn geworden.

Survivaldag

Op diverse locaties in Mierlo zijn survival activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn een touwbrug, tokkelbaan, vlotvaren, klimtoren en een stormbaan. De dag was bedoeld voor alle leeftijden. Zowel jong als oud kon deelnemen en werd uitgedaagd. Hier een voorbeeld uit 2019. 

Voorzittersdiner

In december 2022 heeft het eerste voorzittersdiner plaats gevonden. In de vorm van een diner konden verenigingen met elkaar in contact komen en netwerken. Na een succesvolle eerste editie, volgt er ongetwijfeld een tweede! 

Ontdek jouw sport!

Samen met het hele gezin sporten uitproberen bij de sportaanbieders uit Geldrop-Mierlo. Dat kon op zaterdag 23 juli 2022. Maar liefst 13 verenigingen opende haar deuren tijdens deze dag om het verschillende sportaanbod te laten zien aan de inwoners van Geldrop-Mierlo. De sporten waren grotendeels geschikt voor het hele gezin. Van Aikido tot Zumba en hardlopen, maar ook tafeltennis, capoeira en (knots)hockey behoorde tot de mogelijkheden. 

Foto Album

Foto jongeren bootcamp Yvitality
Foto jongeren bootcamp Yvitality
Foto jongeren bootcamp Yvitality
Foto KickChange Eindhovens Dagblad