Sport & Beweging

Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Veel kinderen in de leeftijd van 4 t/ 18 bewegen dagelijks minder dan 1 uur. Ook bij kleuters en peuters is er meer aandacht nodig voor het dagelijks voldoende bewegen. Aangezien ouders het goede voorbeeld kunnen geven en hun kinderen kunnen stimuleren om meer te bewegen is het belangrijk om hen te betrekken. Leef Geldrop-Mierlo is met de buurtsportcoaches actief in het stimuleren van meer sporten én bewegen. Alles wat we doen is er op gericht om voor iedereen, jong en oud, een manier van bewegen te vinden die bij hen past.

Sport na school

Kinderen en jongeren maken gratis kennis met verschillende sporten via ons project: sport na school. In samenwerking met sportaanbieders laten wij kinderen zelf ervaren hoe leuk de diverse sporten zijn. In de Coevering (Geldrop) en in Mierlo, kunnen kinderen deelnemen. Als er behoefte aan is dan zorgen we dat deelnemers daarna deel kunnen nemen aan de lessen bij de sportaanbieder.

  1. Inschrijven voor Geldrop Coevering doe je hier
  2. Inschrijven voor Geldrop Braakhuizen-Noord doe je hier (link volgt)
  3. Inschrijven voor Mierlo doe je hier

Sportieve activiteiten in de wijk

In samenwerking met allerlei partners (Gemeente, LEV Groep, JOGG, sportaanbieders, zorginstellingen, wijkverenigingen) organiseren wij activiteiten in wijken. Soms als onderdeel van onze naschoolse sportcarrousels, maar regelmatig ook sportieve evenementen zoals bijvoorbeeld de Nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton. Wij werken graag samen met wijkbewoners die hiertoe initiatieven willen ondernemen.

Clinic tijdens de gymles

Tijdens de gymlessen geven wij óf laten wij sportverenigingen op alle Geldropse en Mierlose scholen regelmatig sportclinics verzorgen. Wij willen hiermee alle kinderen en jongeren een sport laten ontdekken die bij hen past. Ben jij een sportaanbieder die graag een clinic wil geven? Neem dan contact met ons op via: info@leefgeldrop-mierlo.nl. 

Vakantieactiviteiten & Evenementen

Tijdens schoolvakanties organiseren wij activiteiten verspreid tussen Geldrop en Mierlo. Voor kinderen ligt de nadruk op kennismaken met verschillende vormen van bewegen. Jongeren dagen wij uit met evenementen en/of challenges. Daarnaast organiseren we jaarlijks een grote variatie aan evenementen voor verschillende doelgroepen. Vrijwel alle evenementen organiseren we in samenwerking met partners, maar bijvoorbeeld ook met stagiaires vanuit Sportkunde of Sport en Bewegen. 

 

Bewegen voor volwassenen & ouderen

Wij, de Buurtsportcoaches van Leef stimuleren mensen om gezonder te leven en meer te bewegen. We promoten bestaande activiteiten, geven sport- en beweegadvies op maat en organiseren beweegactiviteiten die we aanpassen op iedere deelnemer. Ouder-kind gymnastiek, wandelen, (duo)fietsen en deelnemen aan de Beweegtuin zijn enkele van onze activiteiten.

Een keer per jaar kunnen deelnemers deelnemen aan de fittesten van Leef, waarbij ze een gratis gezondheidscheck krijgen en passend advies van een lokale fysiotherapeut.

Beweegadvies voor baby's, peuters en kleuters

Regelmatig bewegen en langdurig stilzitten beperken is belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling van jonge kinderen. Het was al bekend dat meer beweging tot gezondheidswinst kan leiden, maar voor kinderen jonger dan 4 jaar ontbreken concrete beweegrichtlijnen. De gezondheidsraad adviseert hiervoor het volgende. 

ABC Podcast

De ABC Podcast is bedoeld voor vitale kinderen. Deze podcast is gemaakt voor ouders van kinderen tot 12 jaar, pedagogisch medewerkers, basisschool leraren en buurtsportcoaches. In deze Podcast wordt er, samen met een gast, het belang van bewegen uitgelegd. Naast bewegen komen er ook andere thema’s aan bod op het gebied van vitaliteit, zoals slaap, stress, voeding, leren etc. Naast de diepgang op deze onderwerpen bevat de podcast ook veel praktische tips om kinderen meer en beter te laten bewegen! Hieronder tonen we de afleveringen met een korte introductie tekst. Lees en luister mee!

Avonturen van Uiltje en Eefje

Vanuit Leef! hebben we een leuke video serie voor peuters en kleuters gemaakt, genaamd Avonturen van Uiltje (afl. 1; afl. 2). Tijdens elke aflevering doe je leuke en verschillende beweegvormen oefenen zoals dansen of opzoek gaan naar gouden diamanten! Met deze serie willen we peuters en kleuters meer laten bewegen maar dan op een leuke manier. Daarnaast is er ook een peuterreeks gemaakt over gezonde voeding. 

 

 

Video

Opvang & Onderwijs
Aangepast Sporten
Doelgroep Vluchtelingen
Beweegprogramma in de wijk
Sportaanbieders & partners
Projecten en evenementen
Beweeglocaties voor peuters